За Нас

Ислам Рамизи

Ислам Рамизи е успешен сопственик на градежна компанија. Тој е роден 1964 година во Тетово, Македонија. Има завршено средно училиште во Тетово. Во годините од 1982-1983 година тој ги завршува своите воени обврски. Подоцна, тој го продолжува своето школување во Приштина, Косово на филолошкиот факултет каде студира историја три години.

Неговите први чекори во бизнисот е во трговијата. Трговијата ја отпочна во секторот на модата да после неколку години тој отвори магацин за градежни материјали и инфраструктурни патишта.Тој исто така поседуваше магацин за перење и хемиско чистење кој опслужуваше за потребите на НАТО во Косово, каде доби и благодарница од НАТО. Во 2003 година тој се враќа во неговиот роден град и ја започнува новата кариера во градежништвото која вроди огромен успех и како награда доби златна плакета од Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија во 2013 година за Претприемач на годината. 

%d bloggers like this: